این بار می خواهیم درباره اصل پارتو صحبت کنیم، اصلی که اگر به خوبی رعایت شود برای شما نتایج شگفت انگیزی به همراه خواهد داشت و می توانید زمانتان را به خوبی مدیریت کنید و البته پارتو فقط برای مدیریت زمان نیست و می تواند در هر جایی از زندگی یا کارتان کاربرد داشته باشد.

 

اصل پارتو چیست ؟

جوزف ام جوران مشاور مدیریتی این اصل را به صورت عمومی مطرح کرد که این نام از اقتصاد دان ایتالیایی ویلفردو پارتو خالق اصلی پارتو گرفته شده است، آقای پارتو در سال 1906 متوجه شد 80 درصد زمین های ایتالیا در دست 20 درصد مردم آن کشور است، همچنین پارتو متوجه شده بود که 80 درصد نخود فرنگی های باغچه اش در 20 درصد غلاف های نخود فرنگی قرار دارد.

 

این اصل به ما می گوید که 80 درصد نتایج را 20 درصد از عملکرد اصلی ما ایجاد می کنند، حالا اگر بخواهم از دید اقتصاد و بازاریابی این مسئله را بررسی کنیم باید گفت 80 درصد فروش ها مربوط به 20 درصد از مشتریان می باشد و میشه گفت این اصل تقریبا در همه جای زنگی شما کاربرد خواهد داشت.

 

تنبل ها چگونه از پارتو استفاده می کنند !

احتمالا شما هم می توانید حدس بزنید که یک آدم تنبل در ابتدای روز ممکن است چه کاری را انجام دهد، ساده ترین کاری که تاثیری هم در پیشرفت ندارد در اولویت قرار می دهد مانند چک کردن ایمیل ها و به راحتی اصل 80 به 20 رو این افراد به شکل برعکس انجام می دهند.

 

در نتیجه راندمان کاری به شدت افت می کند، زیرا این افراد 80 درصد کارهایی را اول انجام می دهند که هیچ نتیجه خاصی در بر ندارد و یا حتی می توان آنها را در زمان های دیگری انجام داد و مشکل خاصی هم ایجاد نمی کنند.

 

چگونه از اصل پارتو در مدیریت زمان استفاده کنیم ؟

برای اینکه بتوانید از این اصل در مدیریت زمان استفاده کنید باید ابتدا کارهایی که می خواهید انجام دهید را روی یک کاغذ لیست کنید و به ترتیب شماره گذاری کنید، بعد از آن ببینید کدام یک از کارها از همه سخت تر هستند و اگر انجام شوند ارزشمندترین نتایج را برای شما ایجاد خواهند کرد.

 

مطمئن هستم اگر شما 10 کار در لیست خودتان داشته باشید، دو تای آنها از همه مهمتر هستند و اگر انجام شوند به نتایج شگفت انگیزی دست پیدا می کنید، پس بنابراین این دو کار را به اول لیست ببرید و سعی کنید تا زمانیکه این دو کار تمام نشده است به ادامه لیست کارهای خودتان کاری نداشته باشید.

 

حتی یاد بگیرید که برخی از کارها اصلا نیازی نیست توسط خود شما انجام شود و افراد دیگری وجود داردند که بهتر از خود شما می توانند آنها را انجام دهند و شما به همان 20 درصد از کارهایی بپردازید که 80 درصد نتایج را برای شما ایجاد خواهند کرد.

 

می دانم شروع کردن به این روش ممکن است در ابتدای کار کمی سخت باشد اما به سرعت برایتان عادی خواهد شد و حتی باعث می شود که تمرکز به شدت بالایی برایتان ایجاد شود، این موضوع رو خودم تجربه کردم و تا همین حالا هم سعی می کنم دقیقا از همین اصل در تمام زندگی و کارم استفاده کنم

 

کلام آخر

در مقابل اینکه وسوسه شوید و ابتدا کارهای کوچک را انجام دهید مقاومت کنید و اگر بتوانید همین اصل را در برنامه روزانه، ماهانه و سالانه خودتان رعایت کنید، به سرعت نتایج شگفت انگیز در کارتان ظاهر می شود و متوجه تاثیر قانون پارتو در مدیریت زمان خواهید شد.

 

خیلی خوشحال خواهم شد که تجربیات شما رو در زمینه مدیریت زمان، اصل پارتو را بخوانم، مهم نیست از این قانون در کجا استفاده کردید، مهم این است که تجربیات و نتایج خودتان را با من و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

 

4 پاسخ

  1. من به عنوان یک کتابدار و زن به اصل پارتو توجه دارم پرا که د خانه و کتابخانه کارهای خیلی زیادی هست که انجام ندادن آنها هیچ ضرری به ما نمی زند پس باید انها را به بعد سپرد و به کارهایی که در رشد و فزایندگی زندگی موثر است پرداخته شود.

  2. سلام
    من بازاریاب یک شرکت پخش مواد غذایی هستم اول کار انرژی زیادی صرف یافتن مشتری جدید میکردم ولی متاسفانه مشتری های من بیشترشون توانایی خرید بالا رو نداشتن،بعد چند ماه این اصل پارتو رو در کارم اجرا کردم اوایل یه کم سخت بود ولی انرژی ام رو کمتر هدر میدادم( الان مشتریانی دارم که واقعا۸۰% فروش مرا تامین میکنند)و بقیه زمان رو صرف مشتریان جدید و مشتریان معمولی میکنم.
    مرسی

  3. سلام و درود
    یادمه زمانیکه در شرکت یخچالسازی امرسان به عنوان کارشناس کیفیت فعالیت میکردم، در زمان تجزیه و تحلیل ضایعات و دوباره کاریهای خط تولید بارها و بارها با اصل پارتو مواجه می شدم و در نتیجه گزارشات میدیدم که اکثر ( ۸۰ % ) ضایعات و دوباره کاریها زاییده تکرار چند ایراد یا نقص ساده ( ۲۰ % ) بود.
    با تشکر

  4. سلام و احترام خدمت شما استاد مبصر فرعزیز:

    این اصلی رو که فرمودید خودم به عینه بهش رسیدم .

    شاید بتوان دلیل دیگری هم برای انجام کارهای سخت ابتدای کار بیان کرد.

    در ابتدای روز حوصله و انرژی بیشتری داریم برای اینکه بتوانیم به کارها رسیدگی کنیم پس بهتر است ابتدا به سراغ کارهایی برویم که فکر کنیم اگر به آخر وقت موکول گردد حتما به فردا می افتد و شاید این فردا هیچ وقت نیاید.

    ممنون بابت مقاله و اصل کلیدی بیان شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *