استراتژیاین روزها بازار استراتژی بسیار داغ است و هر کسی درباره این موضوع صحبت می کند، استراتژی کسب و کاراینترنتی، بازاریابی اینترنتی، کسب و کار، مدیریت، بازاریابی، سیاسی و…..، حتی اگر به رشته MBA کسب و کار سری بزنید حتما متوجه خواهید شد که استراتژی بخش مهمی از این رشته می باشد، زیرا کسب و کار بدون استراتژی درست مانند یک کشتی در اقیانوس طوفانی بدون قطب نما، بدون امکان مشاهده ستاره ها و هر گونه ابزار راهنمایی می باشد، درست مثل حرکت کردن با چشمان بسته در یک مارپیچ بی انتها

 

استراتژی چی هست؟

تعریف های متفاوتی از استراتژی تا به حال شده و ریشه این واژه کاملا نظامی هست، به زبان ساده میشه گفت استفاده از امکانات موجود برای رسیدن به نتیجه بهتر در مقابل رقبا، اما دیگر این معنا بسیار قدیمی شده زیرا دوره نظامیان در واژه استراتژی کسب و کار تمام شده است

 

کسانی که بر اساس این تعریف استراتژی را درک کرده اند تنها به دنبال جنگیدن هستند و نه رقابت، در نهایت فضا را برای خودشان پر تنش می کنند و با این کار احساس پیروزی می کنند.

 

اما در نهایت این تنش تاثیر بسیار منفی بر کسب و کار استفاده کننده خواهد داشت و خودشان شکست خواهند خورد (در قسمت های بعدی درباره این موضوع بیشتر صحبت خواهیم کرد)، امروزه اقتصاد دانان و مدیران کسب و کار تعاریف زیباتری برای استراتژی در حوزه کسب و کار ارائه داده اند.

 

تعریف استراتژی از زبان یک نظامی

برای اولین بار آلفرد ماهان یک استراتژیست جنگی در حدود سالهای 1890 معنای استراتژی را کمی عوض کرد، یک کشور همیشه در موقعیت جنگ است، همیشه باید آماده باشد و منابع خود را به شکلی آماده نماید که از عهده رقابت ها و جنگ ها بر بیاید. البته این تعریف تا حدی خوب و تا حدی هم بد است.

 

تعریف شیرین تر از استراتژی

فرض کنید در یک مهمانی هستید که هر نوع غذا، پیش غذا و دسری وجود دارد، احتمالا شما در حال فکر کردن به این هستید که به شکلی از همه آنها استفاده کنید اما به این هم توجه دارید که ظرفیت بشقاب شما کاملا محدود است و حتی ممکن است به دلیل ناهمخوانی غذاها شما دچار ناراحتی معده شوید و روز بعد هم دچار مشکلاتی شوید که ممکن است خیلی از دوستان با آن آشنا باشند !

 

در نهایت تصمیم می گیرید از بین این همه تنوع آنهایی که برایتان مفید تر و خوشمزه تر هستند با توجه به محدودیت ظرفتان انتخاب کنید تا هم از مهمانی لذت ببرید و هم روز بعد از مهمانی خاطره خوبی داشته باشید، استراتژی در کسب و کار هم دقیقا به همین شکل است، شما باید از بین مجموعه رفتارها، ابزارها و گزینه های پیش رو یک زیر مجموعه مناسب را انتخاب کرده و تصمیم بگیرید از بقیه استفاده نکنید.

 

کلام آخر

متاسفانه در فضای وب ایران بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی مدعی که باید استراتژی داشته باشند، نسبت به آن بی اعتنا هستند و عده ای دیگر هم از استراتژی فقط واژه جنگ و حمله را می شناسند (کتاب مورد علاقه این افراد احتمالا هنر جنگ سان تزو می باشد) و این را به دیگران هم منتقل می کنند، مانند جمله  : بازار و کسب و کار میدان جنگ است !

 

این افراد اگر همین واژه را از آنها بگیرید مانند کسی می مانند که دست و پایش را ببندند و دیگر کاری نمی تواند بکند، این راهم بدانید که این واژه تنها برای کسب و کار های اینترنتی نیست و برای همه کسب و کارها لازم می باشد. استراتژی دنیای بزرگ و شیرینی دارد و به زودی درباره استراتژی بیشتر در وب سایت صحبت  کرده و شما را به سفر در این دنیای زشت و زیبا با خودم دعوت می کنم، راستی نظر شما درباره استراتژی چی هست ؟

 

منبع : فکر آبی، آموزش رایگان بازاریابی اینترنتی

8 پاسخ

  1. سلام
    ممنون از مطالب
    جنگ در کل چیز بدی نیست
    مهم جنگیدن در کدام جبهه و پیروز شدن بر چه چیزیه.
    متاسفانه رقبا همدیگه رو مقابل هم میدونن ولی باتوجه به سلیقه های متفاوت بازار اگر کسب و کاری محکم و قوی در کنار هم داشته باشند و جنگشون با موانعی باشه که سد راه کسب وکارشونه،همه پیروز میشوند

    1. درود فراوان
      دوست عزیز اگر از جنگ برای رفع مشکلات و ادامه به کسب و کار یا هر نوع هدفی استفاده کنید، بسیار عالی هست و به شما تبریک میگم، چون باعث میشه از مسیر خارج نشوید.
      اما استراتژی یک موضوع کاملا جداست که در ابتدا اول باید اون رو به خوبی بشناسید و بعد ازش استفاده کنید، متاسفانه برخی افراد حتی بویی از استراتژی نبرده اند و توی یک یا دو کلاس چند تا مورد رو شنیدن که بیشتر بوی جنگ میده و همیشه هم حرکات تکراری قابل پیش بینی انجام میدن، به زودی درباره استراتژی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

      امیدوارم شاد، موفق و پیروز باشید.

  2. با سلام
    به نظرمن استراتژي در كسب و كار به معني به كار گيري تمامي قواي سازمان به مثابه سربازان براي رسيدن به اهداف است.جنگ ما فقط جهت رسيدن به هدف است.شايد رقبا هم به ما كمك كنن.
    ممنونم

    1. درود فراوان
      دوست کرامی نگاهتان به استراتژی خیلی جنگی هست (دیدگاه جنگی گاهی انعطاف را از ما میگیرید)
      نمیگم نباید دیدگاه جنگی داشته باشید اما این دیگاه باید کمی نرمتر با گرایش به سمت خلق ارزش ها باشد به شکلی که اگر بتوانید به سمت اقیانوس آبی حرکت کنید. حتی اگر به سمت اقیانوس آبی نروید می توانید به سمت استراتژی ایجاد پلتفرم بروید، سعی خواهم کرد در آینده بیشتر به این موضوعات در وب سایت بپردازم

      امیدوارم شاد، موفق و پیروز باشید.

  3. وجود غلط املایی در ایمیل دریافتی دلم رو زد و لینک رو باز نکردم
    اما پادکست صوتی جالبی که در کانال منتشر شده بود من رو وادار به ورود به لینک کرد
    پادکست صوتی این مطلب در کانال فوق العاده بود

    1. درود فراوان
      دوست عزیز بابت غلط املایی پیش آمده عذر خواهی می کنم، دلیلش شاید مریض احوال بودن من در این ایام بوده

      امیدوارم شاد، موفق و پیروز باشید.

  4. سلام و تشکر از شما استاد مبصرفر گرامی:

    به نظر بنده استراتژی می تونه چینش مهره های بازی به گونه ای باشه که همیشه آمادگی ها و دوراندیشی های لازم در برابر خطرات و احتمالات و رقبای احتمالی را داشته باشیم .
    البته این شرایط نباید به حدی برسه که به دلیل بلند پروازی از اصل هدف دور بمونیم…

    باز هم بابت مقالتون ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *